Csirkeszárny nyárs pestoval, salsával recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1.5 kg csirkeszárny
- 1 csokor bazsalikom levél
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- 2 kávéskanál só
- 4 kanál olívaolaj
- 1 szál oregáno
Salsa sósz:
- 2 db hámozott paradicsom
- 1 kk. őrölt csili
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk. só
- 2 ek. olíva, vagy napraforgó olaj
- 1 tk. morzsolt oregánó
Pesto szósz:
- Kisebb csokor bazsalikom és petrezselyem levél
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk
- só
- 2 ek napraforgó, vagy olívaolaj
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat bedörzsöljük a szószokkal, majd a maradék mártást ráöntve, egy-két napig hűtőben pácoljuk.
A kétféle szárnyat, külön edényben sütjük! Mivel a csirke hamar megsül, 45-60 perc szükséges a készre sütéshez.
Először alufólia alatt, majd rövid ideig, fólia nélkül sütjük. Ajánlom a grillen, vagy tárcsában sütést is, de ha rossz az idő, tepsiben is készülhet.
A kétféle szószt házilag készítettem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.