Csirkeszárny nyárs pestoval, salsával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1.5 kg csirkeszárny
- 1 csokor bazsalikom levél
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- 2 kávéskanál só
- 4 kanál olívaolaj
- 1 szál oregáno
Salsa sósz:
- 2 db hámozott paradicsom
- 1 kk. őrölt csili
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk. só
- 2 ek. olíva, vagy napraforgó olaj
- 1 tk. morzsolt oregánó
Pesto szósz:
- Kisebb csokor bazsalikom és petrezselyem levél
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk
- só
- 2 ek napraforgó, vagy olívaolaj
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat bedörzsöljük a szószokkal, majd a maradék mártást ráöntve, egy-két napig hűtőben pácoljuk.
A kétféle szárnyat, külön edényben sütjük! Mivel a csirke hamar megsül, 45-60 perc szükséges a készre sütéshez.
Először alufólia alatt, majd rövid ideig, fólia nélkül sütjük. Ajánlom a grillen, vagy tárcsában sütést is, de ha rossz az idő, tepsiben is készülhet.
A kétféle szószt házilag készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »