Csirkeszárny nyárs pestoval, salsával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1.5 kg csirkeszárny
- 1 csokor bazsalikom levél
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- 2 kávéskanál só
- 4 kanál olívaolaj
- 1 szál oregáno
Salsa sósz:
- 2 db hámozott paradicsom
- 1 kk. őrölt csili
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk. só
- 2 ek. olíva, vagy napraforgó olaj
- 1 tk. morzsolt oregánó
Pesto szósz:
- Kisebb csokor bazsalikom és petrezselyem levél
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk
- só
- 2 ek napraforgó, vagy olívaolaj
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat bedörzsöljük a szószokkal, majd a maradék mártást ráöntve, egy-két napig hűtőben pácoljuk.
A kétféle szárnyat, külön edényben sütjük! Mivel a csirke hamar megsül, 45-60 perc szükséges a készre sütéshez.
Először alufólia alatt, majd rövid ideig, fólia nélkül sütjük. Ajánlom a grillen, vagy tárcsában sütést is, de ha rossz az idő, tepsiben is készülhet.
A kétféle szószt házilag készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

