Csirkés-zöldséges rizottó recept
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 25 dkg csirkemell
- 25 dkg vegyes mirelit zöldség
- kb 1 liter húsleves (kockából is)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl tej
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- sajt.
Elkészítése:
A vöröshagymát felkockázom, a csirkemellet felkockázom, a rizst, a zöldséget és a levest előkészítem. Olajat hevítek, rá a hagyma, üvegesre párolom, rá a csirkehús, só, bors. Amikor szépen megpirul kiszedem és a visszamaradt olajban megfuttatom a rizst, majd merőkanalanként felöntve a húslevessel félkészre főzöm. Ekkor bele a mirelit zöldség és a sült csirkekockák. Addig öntögetem föl, míg megpuhul minden összetevő. Ekkor beleöntöm a tejet és felforralom. A tüzet elzárva alatta 5 percig fedő alatt pihentetem. A rizs fölszívja a szaftot és elnyeri az igazi rizottó állagot. Reszelt sajttal és vágott petrezselyemmel megszórva tálalom.
Sztori: Csirkemell hiányában préselt sonkával is próbáltam már, és akkor is nagyon finom lett. 25 perc alatt kész – előkészítéssel együtt. remek vendégváró, a nyári estékre könnyed zöldséges vacsora. Nálunk mindenki imádja :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

