Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát felkockázom, a csirkemellet felkockázom, a rizst, a zöldséget és a levest előkészítem. Olajat hevítek, rá a hagyma, üvegesre párolom, rá a csirkehús, só, bors. Amikor szépen megpirul kiszedem és a visszamaradt olajban megfuttatom a rizst, majd merőkanalanként felöntve a húslevessel félkészre főzöm. Ekkor bele a mirelit zöldség és a sült csirkekockák. Addig öntögetem föl, míg megpuhul minden összetevő. Ekkor beleöntöm a tejet és felforralom. A tüzet elzárva alatta 5 percig fedő alatt pihentetem. A rizs fölszívja a szaftot és elnyeri az igazi rizottó állagot. Reszelt sajttal és vágott petrezselyemmel megszórva tálalom.
Sztori: Csirkemell hiányában préselt sonkával is próbáltam már, és akkor is nagyon finom lett. 25 perc alatt kész – előkészítéssel együtt. remek vendégváró, a nyári estékre könnyed zöldséges vacsora. Nálunk mindenki imádja :)