Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés rizsfelfújt medvehagymás-korianderes zöldborsókrémmel recept

Csirkés rizsfelfújt medvehagymás-korianderes zöldborsókrémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkecomb lebőrözve, kicsontozva
    • 15 dkg főtt rizs
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg érlelt, házi sonka
    • 5 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2,5 dl főzőtejszín
    • 3 ág kakukkfű
    • 1 ek aprított petrezselyemzöld
    • 3 dkg vaj
    • 1 ek olívaolaj
    • bors

    A zöldborsókrémhez:

    • 30 dkg zöldborsó (fagyasztott)
    • 7-8 levél medvehagyma
    • 1 ek aprított friss koriander, vagy szárított
    • 2 dkg vaj
    • 1 dl főzőtejszín
    • víz

    Elkészítése:

    Enyhén sós vízben egy babérlevéllel puhára főzzük a rizst.

    A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, és apró kockára vágjuk. Serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékére dobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hús megpirul, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a felszeletelt gombát, a kakukkfű leveleit. Együtt pirítjuk tovább, majd meghintjük aprított petrezselyemzölddel.

    Közben a tejszínhez hozzákeverünk 2 tojássárgáját, és hozzáadjuk a raguhoz, majd hozzáadjuk az előzőleg megfőzött rizst.

    Lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét.

    Kivajazunk egy tűzálló tálat, beszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 190 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Amíg sül, elkészítjük a zöldborsókrémet. A zöldborsót egy magasabb falú edényben annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk az aprított medvehagymát és koriandert. Botmixerrel pépesítjük, hozzáadunk 1 dl főzőtejszínt és 2 dkg vajat, amivel készre forraljuk.

    Miután megsült a felfújt, a zöldborsókrémmel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá