Csirkés rizsfelfújt medvehagymás-korianderes zöldborsókrémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirkecomb lebőrözve, kicsontozva
- 15 dkg főtt rizs
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg érlelt, házi sonka
- 5 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl főzőtejszín
- 3 ág kakukkfű
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 3 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- só
- bors
A zöldborsókrémhez:
- 30 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 7-8 levél medvehagyma
- 1 ek aprított friss koriander, vagy szárított
- 2 dkg vaj
- 1 dl főzőtejszín
- víz
Elkészítése:
Enyhén sós vízben egy babérlevéllel puhára főzzük a rizst.
A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, és apró kockára vágjuk. Serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékére dobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hús megpirul, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a felszeletelt gombát, a kakukkfű leveleit. Együtt pirítjuk tovább, majd meghintjük aprított petrezselyemzölddel.
Közben a tejszínhez hozzákeverünk 2 tojássárgáját, és hozzáadjuk a raguhoz, majd hozzáadjuk az előzőleg megfőzött rizst.
Lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, beszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 190 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amíg sül, elkészítjük a zöldborsókrémet. A zöldborsót egy magasabb falú edényben annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk az aprított medvehagymát és koriandert. Botmixerrel pépesítjük, hozzáadunk 1 dl főzőtejszínt és 2 dkg vajat, amivel készre forraljuk.
Miután megsült a felfújt, a zöldborsókrémmel tálaljuk.