Csirkés rizsfelfújt medvehagymás-korianderes zöldborsókrémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb lebőrözve, kicsontozva
  • 15 dkg főtt rizs
  • 2 tojás
  • 5 dkg érlelt, házi sonka
  • 5 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • bors

A zöldborsókrémhez:

  • 30 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 7-8 levél medvehagyma
  • 1 ek aprított friss koriander, vagy szárított
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • víz

Elkészítése:

Enyhén sós vízben egy babérlevéllel puhára főzzük a rizst.

A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, és apró kockára vágjuk. Serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékére dobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hús megpirul, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a felszeletelt gombát, a kakukkfű leveleit. Együtt pirítjuk tovább, majd meghintjük aprított petrezselyemzölddel.

Közben a tejszínhez hozzákeverünk 2 tojássárgáját, és hozzáadjuk a raguhoz, majd hozzáadjuk az előzőleg megfőzött rizst.

Lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét.

Kivajazunk egy tűzálló tálat, beszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 190 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Amíg sül, elkészítjük a zöldborsókrémet. A zöldborsót egy magasabb falú edényben annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk az aprított medvehagymát és koriandert. Botmixerrel pépesítjük, hozzáadunk 1 dl főzőtejszínt és 2 dkg vajat, amivel készre forraljuk.

Miután megsült a felfújt, a zöldborsókrémmel tálaljuk.