Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés fajitas recept

Csirkés fajitas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Csirkés fajitas:

    • 50 dkg csirkemell
    • 1 tk füstölt őrölt paprika
    • 1 tk őrölt koriander mag
    • 1 tk római kömény
    • 2 ek olaj
    • 1 lime leve
    • só, bors
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 narancs leve
    • 3 színű kaliforniai paprika 1-1 db
    • 1 jalapeno paprika
    • 1-2 fej lilahagyma

    Tortilla:

    • 380 g liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 2 csipet só
    • 2,5 dl langyos víz
    • 8 cl olaj

    Salsa:

    • 2-3 paradicsom
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 chilipaprika
    • 1 csomó friss koriander
    • 1 lime leve
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • só, bors

    Guacamole:

    • 1-2 érett avokádó
    • 1 vöröshagyma
    • 1-2 lime leve
    • 1 csomó koriander

    Elkészítése:

    Először a tortillát készítjük el.

    A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd 10 percet pihentetjük. Pihentetés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán 12 részre osztjuk, mindegyikből kis gömböt formázunk, majd kinyújtjuk 1-2 mm vastagságúra. Egy serpenyőt felhevítünk és egyenként kisütjük a lapokat. A keletkező kis hólyagokat visszanyomkodjuk. A kész lapokat vizes konyharuhával letakarjuk tálalásig.

    A salsához az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük és durvára aprítjuk.

    A guacamoléhoz az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, majd a húsát kikanalazzuk. A vöröshagymát apró darabokra vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk a lime levével, belevágjuk a korindert, majd villával összenyomkodjuk.

    A csirkés fajitashoz a csirkemellet megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Az olajat a fűszerekkel összekeverjük, beletesszük a húst, majd pihentetjük pár percet. Addig a paprikákat, hagymát csíkokra vágjuk.

    Pihentetés után egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd belerakjuk a csirkemell csíkokat, jól átsütjük. Ha kész félretesszük.

    Újra felhevítjük a serpenyőt, majd a zöldségeket is beledobjuk és jól átsütjük. majd ha a zöldségek is jól átsültek hozzákeverjük újra a húst és pár percig együtt sütjük őket.

    Fogunk egy tortilla lapot megkenjük guacamoléval és/vagy salsával, majd ráhalmozzuk a csirkemelles zöldséget és ha még szeretnénk erre is teszünk a guacamoléból és salsából, majd feltekerjük.

    Tehetünk még bele sajtot, tejfölt és jégsalátát is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá