Csirkés fajitas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Csirkés fajitas:
- 50 dkg csirkemell
- 1 tk füstölt őrölt paprika
- 1 tk őrölt koriander mag
- 1 tk római kömény
- 2 ek olaj
- 1 lime leve
- só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 narancs leve
- 3 színű kaliforniai paprika 1-1 db
- 1 jalapeno paprika
- 1-2 fej lilahagyma
Tortilla:
- 380 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 csipet só
- 2,5 dl langyos víz
- 8 cl olaj
Salsa:
- 2-3 paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 1 chilipaprika
- 1 csomó friss koriander
- 1 lime leve
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors
Guacamole:
- 1-2 érett avokádó
- 1 vöröshagyma
- 1-2 lime leve
- 1 csomó koriander
- só
Elkészítése:
Először a tortillát készítjük el.
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd 10 percet pihentetjük. Pihentetés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán 12 részre osztjuk, mindegyikből kis gömböt formázunk, majd kinyújtjuk 1-2 mm vastagságúra. Egy serpenyőt felhevítünk és egyenként kisütjük a lapokat. A keletkező kis hólyagokat visszanyomkodjuk. A kész lapokat vizes konyharuhával letakarjuk tálalásig.
A salsához az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük és durvára aprítjuk.
A guacamoléhoz az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, majd a húsát kikanalazzuk. A vöröshagymát apró darabokra vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk a lime levével, belevágjuk a korindert, majd villával összenyomkodjuk.
A csirkés fajitashoz a csirkemellet megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Az olajat a fűszerekkel összekeverjük, beletesszük a húst, majd pihentetjük pár percet. Addig a paprikákat, hagymát csíkokra vágjuk.
Pihentetés után egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd belerakjuk a csirkemell csíkokat, jól átsütjük. Ha kész félretesszük.
Újra felhevítjük a serpenyőt, majd a zöldségeket is beledobjuk és jól átsütjük. majd ha a zöldségek is jól átsültek hozzákeverjük újra a húst és pár percig együtt sütjük őket.
Fogunk egy tortilla lapot megkenjük guacamoléval és/vagy salsával, majd ráhalmozzuk a csirkemelles zöldséget és ha még szeretnénk erre is teszünk a guacamoléból és salsából, majd feltekerjük.
Tehetünk még bele sajtot, tejfölt és jégsalátát is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »