Hozzávalók:
Csirkés fajitas:
Tortilla:
Salsa:
Guacamole:
Elkészítése:
Először a tortillát készítjük el.
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd 10 percet pihentetjük. Pihentetés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán 12 részre osztjuk, mindegyikből kis gömböt formázunk, majd kinyújtjuk 1-2 mm vastagságúra. Egy serpenyőt felhevítünk és egyenként kisütjük a lapokat. A keletkező kis hólyagokat visszanyomkodjuk. A kész lapokat vizes konyharuhával letakarjuk tálalásig.
A salsához az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük és durvára aprítjuk.
A guacamoléhoz az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, majd a húsát kikanalazzuk. A vöröshagymát apró darabokra vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk a lime levével, belevágjuk a korindert, majd villával összenyomkodjuk.
A csirkés fajitashoz a csirkemellet megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Az olajat a fűszerekkel összekeverjük, beletesszük a húst, majd pihentetjük pár percet. Addig a paprikákat, hagymát csíkokra vágjuk.
Pihentetés után egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd belerakjuk a csirkemell csíkokat, jól átsütjük. Ha kész félretesszük.
Újra felhevítjük a serpenyőt, majd a zöldségeket is beledobjuk és jól átsütjük. majd ha a zöldségek is jól átsültek hozzákeverjük újra a húst és pár percig együtt sütjük őket.
Fogunk egy tortilla lapot megkenjük guacamoléval és/vagy salsával, majd ráhalmozzuk a csirkemelles zöldséget és ha még szeretnénk erre is teszünk a guacamoléból és salsából, majd feltekerjük.
Tehetünk még bele sajtot, tejfölt és jégsalátát is.