Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés Enchilada MadMex módra recept

Csirkés Enchilada MadMex módra
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg csirkemell
    • 2 nagyobb kaliforniai paprika
    • Egy fél darab hegyes erős paprika (ízlés szerint)
    • 6 db tortilla lap
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg sajt
    • 3-4 evőkanál ketchup
    • 1 csepp mustár
    • 1 csepp méz
    • 1 csepp pizzakrém
    • chili és/vagy caine bors
    • bors
    • olaj
    • 1 ek. tejföl
    • vaj a kikenéshez

    Elkészítése:

    Felszelem a kaliforniai paprikát és az erős paprikát.

    A hagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd ezen pirítom a felszelt paprikát. Fűszerezem.

    A csirkemellfilét csíkokra vágom, majd ezt is fehérre pirítom. Ezt is fűszerezem.

    Mikor már majdnem jó a hús, egy evőkanál ketchupot teszek rá, és megszórom reszelt sajttal.

    Kb. 3-4 evőkanál ketchupot, egy csepp mustárt, egy csepp mézet, sót, borsot, (egy csepp pizzakrémet is szoktam beletenni), és kevés chilit vagy caine borsot összekeverek, ezzel megkenem a tortilla lapokat.

    A húsos paprikás tölteléket a közepére teszem és feltekerem. Kivajazott jénaiba egymás mellé fektetem. A tetejét kevés tejföllel megkenem, reszelt sajtot szórok rá.

    180 °C-on fedő alatt kb. 30 percig sütöm, majd végül a tetejét még 10 percig pirítom.

    Rizzsel, babpürével és csíkokra szelt salátával tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá