Csirkés Enchilada MadMex módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 2 nagyobb kaliforniai paprika
- Egy fél darab hegyes erős paprika (ízlés szerint)
- 6 db tortilla lap
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 3-4 evőkanál ketchup
- 1 csepp mustár
- 1 csepp méz
- 1 csepp pizzakrém
- chili és/vagy caine bors
- só
- bors
- olaj
- 1 ek. tejföl
- vaj a kikenéshez
Elkészítése:
Felszelem a kaliforniai paprikát és az erős paprikát.
A hagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd ezen pirítom a felszelt paprikát. Fűszerezem.
A csirkemellfilét csíkokra vágom, majd ezt is fehérre pirítom. Ezt is fűszerezem.
Mikor már majdnem jó a hús, egy evőkanál ketchupot teszek rá, és megszórom reszelt sajttal.
Kb. 3-4 evőkanál ketchupot, egy csepp mustárt, egy csepp mézet, sót, borsot, (egy csepp pizzakrémet is szoktam beletenni), és kevés chilit vagy caine borsot összekeverek, ezzel megkenem a tortilla lapokat.
A húsos paprikás tölteléket a közepére teszem és feltekerem. Kivajazott jénaiba egymás mellé fektetem. A tetejét kevés tejföllel megkenem, reszelt sajtot szórok rá.
180 °C-on fedő alatt kb. 30 percig sütöm, majd végül a tetejét még 10 percig pirítom.
Rizzsel, babpürével és csíkokra szelt salátával tálalom.