Csirkés Enchilada MadMex módra

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 2 nagyobb kaliforniai paprika
  • Egy fél darab hegyes erős paprika (ízlés szerint)
  • 6 db tortilla lap
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 3-4 evőkanál ketchup
  • 1 csepp mustár
  • 1 csepp méz
  • 1 csepp pizzakrém
  • chili és/vagy caine bors
  • bors
  • olaj
  • 1 ek. tejföl
  • vaj a kikenéshez

Elkészítése:

Felszelem a kaliforniai paprikát és az erős paprikát.

A hagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd ezen pirítom a felszelt paprikát. Fűszerezem.

A csirkemellfilét csíkokra vágom, majd ezt is fehérre pirítom. Ezt is fűszerezem.

Mikor már majdnem jó a hús, egy evőkanál ketchupot teszek rá, és megszórom reszelt sajttal.

Kb. 3-4 evőkanál ketchupot, egy csepp mustárt, egy csepp mézet, sót, borsot, (egy csepp pizzakrémet is szoktam beletenni), és kevés chilit vagy caine borsot összekeverek, ezzel megkenem a tortilla lapokat.

A húsos paprikás tölteléket a közepére teszem és feltekerem. Kivajazott jénaiba egymás mellé fektetem. A tetejét kevés tejföllel megkenem, reszelt sajtot szórok rá.

180 °C-on fedő alatt kb. 30 percig sütöm, majd végül a tetejét még 10 percig pirítom.

Rizzsel, babpürével és csíkokra szelt salátával tálalom.