Csirkepörkölt rókagombával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 db csirkecomb
- 10 db csirkeszárny
- 50 dkg rókagomba
- 3 nagy vöröshagyma
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 3 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 paprika
- 3 paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 2 dl száraz fehér vagy rozé bor
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A szárnyakat megtisztítom, a combokról lehúzom a bőrt, ha nagyobbak, félbe vágom, a felesleges zsiradékot leszedem, feldarabolom, és a zsírban a kolozsvári szalonnával együtt kisütöm.
Hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, és megdinsztelem rajta.
Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával és őrölt borssal, beleöntöm a bort és az apróra vágott paprikát, paradicsomot és a nagyobb darabokra vágott gombát. Megsózom, visszateszem a tűzre és negyed órát párolom.
Hozzáadom a csirkehúsokat, felöntöm vízzel, épp hogy ellepje, sózom, és a hús puhulásáig főzöm. Az elfőtt levet vízzel pótolom.
Nem kell erősen tüzelni alatta, szép lassan rotyogjon, eleinte néha megkeverem, később csak forgatom a bográcsot, hogy az alja ne égjen le. A forrástól számított 30-40 perc alatt készre fő.
Galuska illik hozzá a legjobban, friss salátát, vagy savanyúságot és tejfölt kínálok mellé.
A csirkepörkölt rókagombával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »