Csirkepaprikás lecsóval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 2 vöröshagyma
- 1 üveg lecsó (7 dl)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt pirospaprika
- só
- frissen őrölt bors
- kevés kakukkfű
- kevés petrezselyemzöld
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk (a mellét is), többször átöblítjük. A hájasabb darabokat kevés olajon zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát (ha szereti valaki a csirke tepertőt, nagyon finom csemege puha kenyérrel, enyhén megsózva), majd a feldarabolt húst is hozzátéve átforgatjuk úgy, hogy a csirke egy kis pörköt kapjon.
Hozzáadjuk a lecsót, amivel ismét jól átforgatjuk. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt főzzük.
Még így is, hogy a mellét feldaraboltuk, ez fő meg legkésőbb, így viszont garantáltan átpuhul. Mikor a csontokról még nem főtt le a hús, véglegesen ízesítjük. Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, az apróra vágott kakukkfüvet, és a petrezselyemzöldet.
Felforralva készre főzzük. Mire a lecsóból a paprika szétfő, addigra a hús is megpuhul.