Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkepaprikás lecsóval recept

Csirkepaprikás lecsóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 egész csirke
    • 2 vöröshagyma
    • 1 üveg lecsó (7 dl)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • frissen őrölt bors
    • kevés kakukkfű
    • kevés petrezselyemzöld
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A csirkét feldaraboljuk (a mellét is), többször átöblítjük. A hájasabb darabokat kevés olajon zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát (ha szereti valaki a csirke tepertőt, nagyon finom csemege puha kenyérrel, enyhén megsózva), majd a feldarabolt húst is hozzátéve átforgatjuk úgy, hogy a csirke egy kis pörköt kapjon.

    Hozzáadjuk a lecsót, amivel ismét jól átforgatjuk. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt főzzük.

    Még így is, hogy a mellét feldaraboltuk, ez fő meg legkésőbb, így viszont garantáltan átpuhul. Mikor a csontokról még nem főtt le a hús, véglegesen ízesítjük. Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, az apróra vágott kakukkfüvet, és a petrezselyemzöldet.

    Felforralva készre főzzük. Mire a lecsóból a paprika szétfő, addigra a hús is megpuhul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá