Csirkemellel rakott karfiol recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 1 közepes karfiol
- 2 dl tejföl
- 20 dkg lecsó
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- só ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 kávéskanál szárnyas fűszerkeverék
- 0,5 dl víz
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk és a fűszerkeverékkel megszórjuk. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, a vizet aláöntjük, fóliával letakarjuk és félig megsütjük.
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felszeleteljük és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a lecsót és a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk. Amikor elkészült, rátesszük a tojások sárgáját és a tejfölt, majd jól összekeverjük.
A félig megsült húsra tesszük a karfiolt, majd elterítjük rajta a lecsós masszát. Fóliával letakarva kb 15 percig sütjük, majd 10 percig fólia nélkül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »