Csirkemellel rakott karfiol

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 1 közepes karfiol
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg lecsó
  • 2 tojás sárgája
  • só ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 kávéskanál szárnyas fűszerkeverék
  • 0,5 dl víz

Elkészítése:

A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk és a fűszerkeverékkel megszórjuk. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, a vizet aláöntjük, fóliával letakarjuk és félig megsütjük.

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

A vöröshagymát megpucoljuk, felszeleteljük és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a lecsót és a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk. Amikor elkészült, rátesszük a tojások sárgáját és a tejfölt, majd jól összekeverjük.

A félig megsült húsra tesszük a karfiolt, majd elterítjük rajta a lecsós masszát. Fóliával letakarva kb 15 percig sütjük, majd 10 percig fólia nélkül.