Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell szezámos-mézes bundában recept

Csirkemell szezámos-mézes bundában
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg csirkemellfilé

    Páchoz:

    • 1/2 kiskanál só
    • 1 kávéskanál őrölt bors
    • 1 kávéskanál cukor
    • 1 evőkanál olaj

    Bundához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg liszt
    • 3 dkg étkezési keményítő,
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • kb 1,5 dl hideg víz

    Mézes mártáshoz:

    • 3 evőkanál méz
    • 4 evőkanál cukor
    • 3-4 evőkanál ketchup
    • 1 evőkanál 10%-os ecet
    • ízlés szerint szezámmag
    • ízlés csípős őrölt paprika vagy krém

    Elkészítése:
    A csirkemellfilét vékony csikokra vágjuk. A páchoz valókat összekeverjük, a húst beleforgatjuk, fél órára hűtőbe tesszük. A bundázáshoz valókat simára keverjük, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A pácolt húsokat a sűrű tésztába mártjuk és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. A mézes-ketchupos mártást serpenyőben megforrósitjuk , a tűzről lehúzzuk és a bundás húsokat beleforgatjuk. Közben a szezámmagot szárazon megpirítjuk, majd tálaláskor a bundás-mázas husira szórjuk. Köretnek a zöldséges rizs a legfinomabb. Jó étvágyat hozzá ;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá