Csirkemell szezámos-mézes bundában recept

Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
Páchoz:
- 1/2 kiskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál cukor
- 1 evőkanál olaj
Bundához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 3 dkg étkezési keményítő,
- 1 kávéskanál sütőpor
- kb 1,5 dl hideg víz
Mézes mártáshoz:
- 3 evőkanál méz
- 4 evőkanál cukor
- 3-4 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál 10%-os ecet
- ízlés szerint szezámmag
- ízlés csípős őrölt paprika vagy krém
Elkészítése:
A csirkemellfilét vékony csikokra vágjuk. A páchoz valókat összekeverjük, a húst beleforgatjuk, fél órára hűtőbe tesszük. A bundázáshoz valókat simára keverjük, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A pácolt húsokat a sűrű tésztába mártjuk és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. A mézes-ketchupos mártást serpenyőben megforrósitjuk , a tűzről lehúzzuk és a bundás húsokat beleforgatjuk. Közben a szezámmagot szárazon megpirítjuk, majd tálaláskor a bundás-mázas husira szórjuk. Köretnek a zöldséges rizs a legfinomabb. Jó étvágyat hozzá ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »