Csirkemell szezámos-mézes bundában recept
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
Páchoz:
- 1/2 kiskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál cukor
- 1 evőkanál olaj
Bundához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg liszt
- 3 dkg étkezési keményítő,
- 1 kávéskanál sütőpor
- kb 1,5 dl hideg víz
Mézes mártáshoz:
- 3 evőkanál méz
- 4 evőkanál cukor
- 3-4 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál 10%-os ecet
- ízlés szerint szezámmag
- ízlés csípős őrölt paprika vagy krém
Elkészítése:
A csirkemellfilét vékony csikokra vágjuk. A páchoz valókat összekeverjük, a húst beleforgatjuk, fél órára hűtőbe tesszük. A bundázáshoz valókat simára keverjük, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A pácolt húsokat a sűrű tésztába mártjuk és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. A mézes-ketchupos mártást serpenyőben megforrósitjuk , a tűzről lehúzzuk és a bundás húsokat beleforgatjuk. Közben a szezámmagot szárazon megpirítjuk, majd tálaláskor a bundás-mázas husira szórjuk. Köretnek a zöldséges rizs a legfinomabb. Jó étvágyat hozzá ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

