Csirkemell szezámos-mézes bundában recept

Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
Páchoz:
- 1/2 kiskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál cukor
- 1 evőkanál olaj
Bundához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 3 dkg étkezési keményítő,
- 1 kávéskanál sütőpor
- kb 1,5 dl hideg víz
Mézes mártáshoz:
- 3 evőkanál méz
- 4 evőkanál cukor
- 3-4 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál 10%-os ecet
- ízlés szerint szezámmag
- ízlés csípős őrölt paprika vagy krém
Elkészítése:
A csirkemellfilét vékony csikokra vágjuk. A páchoz valókat összekeverjük, a húst beleforgatjuk, fél órára hűtőbe tesszük. A bundázáshoz valókat simára keverjük, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A pácolt húsokat a sűrű tésztába mártjuk és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. A mézes-ketchupos mártást serpenyőben megforrósitjuk , a tűzről lehúzzuk és a bundás húsokat beleforgatjuk. Közben a szezámmagot szárazon megpirítjuk, majd tálaláskor a bundás-mázas husira szórjuk. Köretnek a zöldséges rizs a legfinomabb. Jó étvágyat hozzá ;)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »