Csirkemell szezámos-mézes bundában

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé

Páchoz:

  • 1/2 kiskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál olaj

Bundához:

  • 1 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg étkezési keményítő,
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • kb 1,5 dl hideg víz

Mézes mártáshoz:

  • 3 evőkanál méz
  • 4 evőkanál cukor
  • 3-4 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • ízlés szerint szezámmag
  • ízlés csípős őrölt paprika vagy krém

Elkészítése:
A csirkemellfilét vékony csikokra vágjuk. A páchoz valókat összekeverjük, a húst beleforgatjuk, fél órára hűtőbe tesszük. A bundázáshoz valókat simára keverjük, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A pácolt húsokat a sűrű tésztába mártjuk és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. A mézes-ketchupos mártást serpenyőben megforrósitjuk , a tűzről lehúzzuk és a bundás húsokat beleforgatjuk. Közben a szezámmagot szárazon megpirítjuk, majd tálaláskor a bundás-mázas husira szórjuk. Köretnek a zöldséges rizs a legfinomabb. Jó étvágyat hozzá ;)