Csirkemell sörbundában recept

Hozzávalók:
- 700 g csirkemell
- 300 g liszt
- 3 dl sör
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3⁄4 dl olaj
- 3 darab burgonya
- szódavíz
- 1⁄2 tk só
Tálaláshoz:
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 100 g reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük.
A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát készítünk: elhabarjuk a tojást, hozzáadjuk apránként felváltva a lisztet és a sört, majd az olajat. Belereszeljük a krumplit (nagy lyukú reszelőn),ha túl sűrű a massza: kevés szódával lazítjuk. Ízesítjük fokhagymával, sóval,majd pihentetjük 10 percig.
A csibemellszeleteket először lisztbe, majd a masszába mártjuk. A tészta akkor jó, ha nem csöpög le a húsról. Bő, forró olajban sütjük.
Tálaláskor fokhagymás tejföllel kenjük, reszelt sajttal szórjuk.
Tipp:
Ízlés szerint tehetünk több sajtot és több fokhagymát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »