Csirkemell sonkás tejfölmártással recept
Hozzávalók:
A húshoz:
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 teáskanál csirke fűszersó
- só ízlés szerint
- 1 dl víz
- bors ízlés szerint
- 4 ek napraforgó olaj
A mártáshoz:
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 közepes lilahagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 dl tejföl
- 20 dkg sajt
- 20 dkg csirkemell sonka
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, nagyon gyengén besózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszersóval és fél órát állni hagyjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük, aláöntjük a vizet és fóliával letakarva sütjük.
A vörös és a lilahagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megpároljuk. Rátesszük a kockára vágott sonkát és kicsit sütjük. A tejfölt kikeverjük 10 dkg reszelt sajttal, a hagymás sonkára öntjük és pár perc alatt összeforraljuk.
A húst kivesszük a sütőből, a szószt elterítjük rajta. A maradék 10 dkg reszelt sajttal megszórjuk és fólia nélkül tesszük vissza, majd készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

