Csirkemell sonkás tejfölmártással recept

Hozzávalók:
A húshoz:
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 teáskanál csirke fűszersó
- só ízlés szerint
- 1 dl víz
- bors ízlés szerint
- 4 ek napraforgó olaj
A mártáshoz:
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 közepes lilahagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 dl tejföl
- 20 dkg sajt
- 20 dkg csirkemell sonka
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, nagyon gyengén besózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszersóval és fél órát állni hagyjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük, aláöntjük a vizet és fóliával letakarva sütjük.
A vörös és a lilahagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megpároljuk. Rátesszük a kockára vágott sonkát és kicsit sütjük. A tejfölt kikeverjük 10 dkg reszelt sajttal, a hagymás sonkára öntjük és pár perc alatt összeforraljuk.
A húst kivesszük a sütőből, a szószt elterítjük rajta. A maradék 10 dkg reszelt sajttal megszórjuk és fólia nélkül tesszük vissza, majd készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »