Csirkemell sonkás tejfölmártással recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A húshoz:
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 teáskanál csirke fűszersó
- só ízlés szerint
- 1 dl víz
- bors ízlés szerint
- 4 ek napraforgó olaj
A mártáshoz:
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 közepes lilahagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 dl tejföl
- 20 dkg sajt
- 20 dkg csirkemell sonka
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, nagyon gyengén besózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszersóval és fél órát állni hagyjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük, aláöntjük a vizet és fóliával letakarva sütjük.
A vörös és a lilahagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megpároljuk. Rátesszük a kockára vágott sonkát és kicsit sütjük. A tejfölt kikeverjük 10 dkg reszelt sajttal, a hagymás sonkára öntjük és pár perc alatt összeforraljuk.
A húst kivesszük a sütőből, a szószt elterítjük rajta. A maradék 10 dkg reszelt sajttal megszórjuk és fólia nélkül tesszük vissza, majd készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.