Csirkemell sonkás tejfölmártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A húshoz:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 teáskanál csirke fűszersó
  • só ízlés szerint
  • 1 dl víz
  • bors ízlés szerint
  • 4 ek napraforgó olaj

A mártáshoz:

  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 közepes lilahagyma
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg sajt
  • 20 dkg csirkemell sonka

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, nagyon gyengén besózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszersóval és fél órát állni hagyjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük, aláöntjük a vizet és fóliával letakarva sütjük.

A vörös és a lilahagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megpároljuk. Rátesszük a kockára vágott sonkát és kicsit sütjük. A tejfölt kikeverjük 10 dkg reszelt sajttal, a hagymás sonkára öntjük és pár perc alatt összeforraljuk.

A húst kivesszük a sütőből, a szószt elterítjük rajta. A maradék 10 dkg reszelt sajttal megszórjuk és fólia nélkül tesszük vissza, majd készre sütjük.