Csirkemell sajtos-zöldborsós bundában recept

Hozzávalók:
- 6 nagyobb csirkemellfilé szelet
- 0,5 kk só
- 2 púpos ek liszt a forgatáshoz
- 6-7 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 5 púpos ek liszt (kb. 10 dkg)
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg trappista sajt
- 1 ek olaj
- 3 ek tej
Elkészítése:
A zöldborsót sós vízben éppen puhára főzzük, leszűrjük, és félretesszük hűlni.
A megtisztított csirkemell szeleteket vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval. Bő olajat forrósítunk a sütéshez.
Egy tálban a tojásokat kézzel kicsit habosra verjük, majd sózzuk, borsozzuk, és kanalanként hozzáadjuk a lisztet, közben csomómentesre keverjük a tejet és az olajat is beleöntve. Beleforgatjuk a zöldborsót, majd belereszeljük a sajtot. Alaposan összeforgatjuk.
Egy tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet. Ha forró az olaj, a hús szeleteket először a lisztben forgatjuk meg, majd a zöldborsós masszában. Két villa segítségével kiemeljük belőle, hogy a zöldborsó szemek ne guruljanak le róla, majd a forró olajba helyezzük.
Közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Tegnap a végére értünk a zöldborsó szüretnek. Több, mint 10 kg zöld golyó ment a fagyasztóba. Soha sem volt még ilyen csodás termésünk. A vasárnapi ebéd egyik fő fogásába is került egy kevés. Már rég sütöttem bundás húst, ezért a húsleves után sajtos-zöldborsós köntösbe bújtatott csirke következett. Puha, szaftos hús egy picit vastagabb bundában. Nagyon laktató és ízletes étel, amihez szintén saját termesztésű petrezselymes újkrumpli készült köretként.
Nekem 6 nagyobb szelet hús bevonására volt elég ez a massza. A sütéskor érdemes közepesnél kicsit mérsékeltebb lángon sütni, hogy a hús kellőképpen átsülhessen a sajtos bundában. Ha idényen kívül konzerv borsót használunk, akkor azt nem szükséges megfőzni, csak átöblíteni és lecsepegtetni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »