Csirkemell sajtos-zöldborsós bundában recept

Hozzávalók:
- 6 nagyobb csirkemellfilé szelet
- 0,5 kk só
- 2 púpos ek liszt a forgatáshoz
- 6-7 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 5 púpos ek liszt (kb. 10 dkg)
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg trappista sajt
- 1 ek olaj
- 3 ek tej
Elkészítése:
A zöldborsót sós vízben éppen puhára főzzük, leszűrjük, és félretesszük hűlni.
A megtisztított csirkemell szeleteket vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval. Bő olajat forrósítunk a sütéshez.
Egy tálban a tojásokat kézzel kicsit habosra verjük, majd sózzuk, borsozzuk, és kanalanként hozzáadjuk a lisztet, közben csomómentesre keverjük a tejet és az olajat is beleöntve. Beleforgatjuk a zöldborsót, majd belereszeljük a sajtot. Alaposan összeforgatjuk.
Egy tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet. Ha forró az olaj, a hús szeleteket először a lisztben forgatjuk meg, majd a zöldborsós masszában. Két villa segítségével kiemeljük belőle, hogy a zöldborsó szemek ne guruljanak le róla, majd a forró olajba helyezzük.
Közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Tegnap a végére értünk a zöldborsó szüretnek. Több, mint 10 kg zöld golyó ment a fagyasztóba. Soha sem volt még ilyen csodás termésünk. A vasárnapi ebéd egyik fő fogásába is került egy kevés. Már rég sütöttem bundás húst, ezért a húsleves után sajtos-zöldborsós köntösbe bújtatott csirke következett. Puha, szaftos hús egy picit vastagabb bundában. Nagyon laktató és ízletes étel, amihez szintén saját termesztésű petrezselymes újkrumpli készült köretként.
Nekem 6 nagyobb szelet hús bevonására volt elég ez a massza. A sütéskor érdemes közepesnél kicsit mérsékeltebb lángon sütni, hogy a hús kellőképpen átsülhessen a sajtos bundában. Ha idényen kívül konzerv borsót használunk, akkor azt nem szükséges megfőzni, csak átöblíteni és lecsepegtetni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »