Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell rakottas recept

Csirkemell rakottas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csirkemell filé
    • 25 dkg szeletelt bacon
    • 10 szelet füstölt tarja v. karaj (legjobb a házi!)
    • 25 dkg füstölt sajt
    • 8-10 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 dl tej
    • liszt
    • őrölt bors
    • olaj

    Elkészítése:

    Egy tepsit kikenünk olajjal és az aljára fektetjük a szeletelt bacont. A csirkemelleket két szeletbe vágjuk és lisztbe, majd felvert tojásba mártva a baconre rakjuk. Borssal megszórjuk, elosztjuk rajta a reszelt sajtnak kb. az 1/3-át. Befedjük a szeletelt, füstölt tarjával, ezt a maradék sajt felével megszórjuk.

    A tarjára megint lisztbe és tojásba mártott csirkemellet rakunk, megborsozzuk. A mártogatásból visszamaradt tojásokat elkeverjük tejjel, pici sóval és a rakottas tetején elosztjuk úgy, hogy jól befedje az egészet. A tepsit lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben így sütjük kb. 80-85 percig. Amikor elkészült, levesszük a fóliát a tepsiről, rászórjuk a maradék füstölt sajtot, visszatoljuk a sütőbe és rápirítjuk.

    Bármilyen köret jól illik hozzá. Nagyon finom mellé egy kis behűtött almakompót vagy barack befőtt.

    Tipp:

    Én nem sózom a húst, mivel a füstölt tarja és a sajt is sós. A tejes tojásba szoktam keverni egy csapott kávéskanálnyit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá