Csirkemell pörkölt zabgaluskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30dkg csirkemell filé
- 1vöröshagyma
- só
- bors
- fél paradicsom
- fél paprika
- 1 tk. pirospaprika őrölt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-7 ek. zabpehely
- víz
Elkészítése:
Csirkemell filét megtisztítom, felkockázom, majd a hagymát kevés zsírban megpirítom, sózom, pirospaprikázom, beleteszem a paradicsomot és paprikát, majd a filéket és jól összekeverem, kevés lével felöntöm és főzöm kb.20perc. Közben 1db tojáshoz 1kávédarálónyi (6-7ek.) zabpelyhet őrölve öntök, pici só, aztán annyi víz, mintha galuskát készítenék kicsit folyósabb. Deszkára teszem és lobogó sós vízbe beleszaggatom késsel. Amikor feljön a tetejére pár perc múlva kész. Együtt tálalom a pörkölttel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »