Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell őzgerincformában sütve recept

Csirkemell őzgerincformában sütve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg csirkemell
    • 20 dkg bacon
    • 10 dkg parasztsonka
    • 15 dkg reszelt sajt
    • só bors
    • 1 kis csokor petrezselyem
    • 4 dl tejföl
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A húst vágjuk apró kockára, sózzuk és hagyjuk állni egy kicsit.

    A tejfölt, a tojásokkal, csipet sóval, borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal keverjük masszává.

    Az őzgerincformát vajazzuk ki, majd béleljük ki szalonnával úgy, hogy a szélei lógjanak ki a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és az öntetet öntsük rá, ütögessük egy kicsit a munkalaphoz, hogy elterüljön mindenhol, majd ezután a maradék reszelt sajttal szórjuk meg és hajtsuk rá a lelógó szalonnákat. Hosszában a tetejére tegyük a parasztsonkát, hogy befedje a tölteléket.

    Előmelegített sütőben, 170 fokon kb 40 perc alatt süssük készre. Ha kész borítsuk ki egy hosszúkás tálra vagy tálcára.

    Ha melegen fogyasztjuk, kicsit lágyabb lesz, de ha kihűtjük, hideg előételként is megállja a helyét. Van aki kiborítás után még pirítja a húsroládot, de én azért nem teszem, mert akkor kiszárad a szalonna, amit nem szeretnék. Köretnek fokhagymás sült burgonyát kínáltam mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá