Csirkemell narancsos mártásban recept

Hozzávalók:
- 250 g csirkemell
- só
- bors
- olívaolaj
- 250 ml narancslé
- 2 tk dijoni mustár
- 2 tk keményítőliszt
- 1⁄2 tk kakukkfű
- 1⁄2 tk zsálya
- csípős paprikakrém (ízlés szerint)
- édesítőszer (ízlés szerint)
- narancs (díszítéshez)
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon kissé megsütjük. Mikor átsült, kivesszük a serpenyőből az olajjal együtt.
A friss narancslevet összekeverjük a fűszerekkel, a keményítőliszttel, mustárral és a paprikakrémmel, majd beleöntjük a serpenyőbe.
Lassan kevergetve felforraljuk majd visszatesszük a húst és kb. 10 percig együtt pároljuk.
Ha kevésbé édes, utánaízesítünk egy kevés édesítőszerrel. Cikkekre vágott naranccsal díszítjük.
Tipp:
A gyümölcsös húsokat szeretjük ..
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »