Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell leveles tésztában recept

Csirkemell leveles tésztában
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag fagyasztott vajas vagy leveles tészta
    • 1 csirkemell filézve
    • 1 közepes fej hagyma
    • 10 dkg bacon
    • 1 doboz szeletelt gomba
    • 5 dkg margarin
    • 15-20 dkg sajt (trappista vagy hasonló állagú, lehet füstölt is)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • fűszerek ízlés szerint (fehér bors, petrezselyem, snidling)

    Elkészítése:
    A margarint felolvasztjuk, megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a bacont. Ezután hozzátesszük az apróra vágott csirkemellet és megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük, és jól átforgatjuk, kissé le is süthetjük. Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, és csak ezek után kerül bele a kockára vágott sajt.

    A felengedett tésztát kettévágjuk, majd külön-külön kb 3 mm vékony téglalapokra nyújtjuk. Itt jó, ha figyelünk arra, hogy milyen méretű tepsiben fogjuk megsütni. Értelemszerűen akkorára nyújtjuk, amekkora a tepsink. :) A tészta 2/3 részére terítjük a töltelék felét, majd feltekerjük. Így járunk el a másik lappal is. A rudak tetejét megkenjük tojássárgával, majd beborítjuk reszelt sajttal (vagy szezámmaggal, de tehetünk rá bármilyen sós tésztához harmonizáló fűszert, pl. köménymagot is akár). Fóliával vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben közepes lángon pirosra sütjük.

    Sztori: Névnapokon, születésnapokon össze szokott jönni a család egy kora esti vacsorára. Próbálok mindig mást készíteni. Nemrég ezt kreáltam és nagy sikere lett! Remélem másoknak is ízleni fog! :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá