Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell gombamártással recept

Csirkemell gombamártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 darab csirkemell
    • őrölt bors
    • liszt
    • 1 darab vöröshagyma
    • 200 g gomba
    • fűszerpaprika
    • 4 ek paradicsomszósz
    • 1 darab leveskocka (gombás)
    • olaj
    • 200 ml főzőtejszín
    • víz

    Elkészítése:

    A csirkemellet vastagabb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és kevés forró olajban hirtelen elősütjük.

    Kiszedjük a kész húst és a fennmaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, kevés pirospaprikával ízesítjük, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát és paradicsomszószt. 10-15 percig fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk az elősütött húst, a gombás leveskockát, kevés vizet öntve alá együtt puhára főzzük. (Ha kell a vizet pótoljuk.)

    Amikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a főzőtejszínt és összeforraljuk. Főtt rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá