Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell Gellért módra (zöldborsós ragu) recept

Csirkemell Gellért módra (zöldborsós ragu)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell
    • 7 dkg zsír
    • 15 dkg gomba (nem fontos)
    • 2 virsli
    • 20 dkg cukorborsó
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 15 dkg sajt
    • 2 dl tej
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 5 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors

    Elkészítése:

    A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatva kevés olajban átsütjük.

    A vöröshagymát megdinszteljük a zsíron. A virslit apró kockákra szeljük, majd a megfőzött zöldborsóval és a virslivel, az apróra vágott petrezselyemzölddel, gombával együtt a hagymához adjuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejet és a lisztet. Folyamatosan keverjük amíg össze nem forr.

    A csirkemelleket tepsibe rakjuk sorba, majd a masszát a tetejére kenjük. Sajttal megszórjuk a tetejét.

    Kevés vizet öntünk a tepsibe, majd megsütjük, lefedve kb 1 óra alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá