Csirkemell fokhagymaszósszal recept
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemellfilé
- kevés liszt
- kevés étolaj a sütéshez
- 100 g főzőtejszín (laktózmentes is lehet)
- só
- frissen őrölt bors
- 10 -12 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 1 ek olívaolaj
- kevés leves alaplé
- kevés étkezési keményítő
Elkészítése:
A csirkemelleket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk őket, kevés lisztbe forgatjuk, majd forró étolajban kisütjük mindkét oldalukon.
Papírtörlőre szedjük, majd ugyanabban a visszamaradt zsiradékban elkészítjük a fokhagymaszószt a szétnyomott fokhagymagerezdekből. Kevés mustárt keverünk hozzá, kevés hús alaplevet, sózzuk, borsozzuk, és annyi tejszínnel elkevert keményítővel sűrítjük be állandó keverés mellett, hogy csomómentes, homogén mártást kapjunk.
A kisült csirkemelleket változatos köretekkel, és a fokhagymaszósszal tálaljuk.
Tipp:
Fásy Ádám mutatta meg a gyulai Királynő Fogadó konyháján anno, hogyan lehet ugyanabból az alapanyagból, különféle ízletes ragukkal pillanatok alatt új ételeket varázsolni. Ez is közéjük tartozott. Az ötlet tehát nem az enyém, a szószt viszont saját receptem alapján készítettem el. Köszönöm Ádi!
A csirkemell fokhagymaszósszal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 6 g