Csirkemell fokhagymaszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkemell fokhagymaszósszal

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • kevés liszt
  • kevés étolaj a sütéshez
  • 100 g főzőtejszín (laktózmentes is lehet)
  • frissen őrölt bors
  • 10 -12 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 ek olívaolaj
  • kevés leves alaplé
  • kevés étkezési keményítő

Elkészítése:

A csirkemelleket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk őket, kevés lisztbe forgatjuk, majd forró étolajban kisütjük mindkét oldalukon.

Papírtörlőre szedjük, majd ugyanabban a visszamaradt zsiradékban elkészítjük a fokhagymaszószt a szétnyomott fokhagymagerezdekből. Kevés mustárt keverünk hozzá, kevés hús alaplevet, sózzuk, borsozzuk, és annyi tejszínnel elkevert keményítővel sűrítjük be állandó keverés mellett, hogy csomómentes, homogén mártást kapjunk.

A kisült csirkemelleket változatos köretekkel, és a fokhagymaszósszal tálaljuk.

Tipp:

Fásy Ádám mutatta meg a gyulai Királynő Fogadó konyháján anno, hogyan lehet ugyanabból az alapanyagból, különféle ízletes ragukkal pillanatok alatt új ételeket varázsolni. Ez is közéjük tartozott. Az ötlet tehát nem az enyém, a szószt viszont saját receptem alapján készítettem el. Köszönöm Ádi!