Csirkemell Dubarry módra recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg karfiolrózsa
- 2 ek olaj
- 5 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg krémsajt
- frissen reszelt szerecsendió
- frissen őrölt fehérbors
- só
Elkészítése:
Friss és fagyasztott karfiolból is készíthető.
A mártáshoz egy edényben vajat olvasztok, hozzákeverem a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzáadagolom a tejet is, és addig főzöm, amíg besűrűsödik. Beleöntöm a főzőtejszínt és a krémsajtot. Szerecsendiót reszelek bele, sózom, borsozom habverővel krémesre keverem.
A csirkemellfilét felszelem vékony szeletekre, elősütöm az olajon, sózom, borsozom.
Egy tepsibe belerakom a hússzeleteket, halmokba teszem rá a karfiolrózsákat. Rákanalazom a mártást úgy, hogy befedje a karfiolt és a húst.
Sütőbe teszem és 170 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütöm a tetejét. (Hőlégkeverés)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

