Csirkemell Dubarry módra recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg karfiolrózsa
- 2 ek olaj
- 5 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg krémsajt
- frissen reszelt szerecsendió
- frissen őrölt fehérbors
- só
Elkészítése:
Friss és fagyasztott karfiolból is készíthető.
A mártáshoz egy edényben vajat olvasztok, hozzákeverem a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzáadagolom a tejet is, és addig főzöm, amíg besűrűsödik. Beleöntöm a főzőtejszínt és a krémsajtot. Szerecsendiót reszelek bele, sózom, borsozom habverővel krémesre keverem.
A csirkemellfilét felszelem vékony szeletekre, elősütöm az olajon, sózom, borsozom.
Egy tepsibe belerakom a hússzeleteket, halmokba teszem rá a karfiolrózsákat. Rákanalazom a mártást úgy, hogy befedje a karfiolt és a húst.
Sütőbe teszem és 170 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütöm a tetejét. (Hőlégkeverés)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »