Csirkemell Dubarry módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg karfiolrózsa
  • 2 ek olaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 10 dkg krémsajt
  • frissen reszelt szerecsendió
  • frissen őrölt fehérbors

Elkészítése:

Friss és fagyasztott karfiolból is készíthető.

A mártáshoz egy edényben vajat olvasztok, hozzákeverem a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzáadagolom a tejet is, és addig főzöm, amíg besűrűsödik. Beleöntöm a főzőtejszínt és a krémsajtot. Szerecsendiót reszelek bele, sózom, borsozom habverővel krémesre keverem.

A csirkemellfilét felszelem vékony szeletekre, elősütöm az olajon, sózom, borsozom.

Egy tepsibe belerakom a hússzeleteket, halmokba teszem rá a karfiolrózsákat. Rákanalazom a mártást úgy, hogy befedje a karfiolt és a húst.

Sütőbe teszem és 170 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütöm a tetejét. (Hőlégkeverés)