Csirkemell csíkok birs chutney-val recept
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk tabasco szósz
- 1 ek curry
- só
- őrölt bors
Birsalma chutney:
- 1 paprika
- 1 kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 0,5 kg birsalma
- 0,5 chili paprika
- 0,5 citrom leve
- 1 ek olívaolaj
- 0,5 tk kakukkfű (szárított, morzsolt)
- 0,5 tk borsikafű (szárított, morzsolt)
- 0,25 dl balzsamecet
- 12,5 dkg kristálycukor
- 0,5 tk só
Elkészítése:
A húst megmosom, a vizet felitatom róla, és csíkokra vágom. Egy tálban összekeverem a szójaszószt, a curry-t, a tabasco szószt és az olívaolajat, és beleforgatom a húst. Legalább fél órára hűtőbe teszem.
Ha letelt az idő, egy felforrósított, magas falú serpenyőbe, vagy wokba rakom a húst, és erős tűzön megpirítom. Ezután ízlés szerint sózom, borsozom. Beleöntöm a birsalma chutney-t, átforrósítom, és tálalom.
Párolt rizs, vagy kifőtt tészta illik hozzá.
Birsalma chutney készítése:
A paprikákat és vöröshagymát apró kockára vágom. A birsalmát felvágom, kiveszem a magházát, felkockázom, és ráfacsarom a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. A chili paprikából (nekem szárított van) eltávolítom a magokat, és apróra vágom.
Az olívaolajon megpárolom a paprikát és a hagymát. Hozzáadom a birsalmát, a chili paprikát, a kakukkfüvet, a borsikafüvet, a balzsamecetet és a cukrot. Az egészet állandó keverés mellett erős lángon addig forralom, amíg meg nem puhul minden.
Ha kész sózom, és üvegekbe töltöm. Lezárom, és pár percre fejre állítom. Dunsztolás nélkül hagyom kihűlni, majd mehet a befőttek mellé.
Ebből a mennyiségből 2 db 3 dl-es üveg telt meg, ami pont elegendő a fenti étel elkészítéséhez. A mennyiség természetesen növelhető.
A csirkemell csíkok birs chutney-val kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »