Hozzávalók:
Birsalma chutney:
Elkészítése:
A húst megmosom, a vizet felitatom róla, és csíkokra vágom. Egy tálban összekeverem a szójaszószt, a curry-t, a tabasco szószt és az olívaolajat, és beleforgatom a húst. Legalább fél órára hűtőbe teszem.
Ha letelt az idő, egy felforrósított, magas falú serpenyőbe, vagy wokba rakom a húst, és erős tűzön megpirítom. Ezután ízlés szerint sózom, borsozom. Beleöntöm a birsalma chutney-t, átforrósítom, és tálalom.
Párolt rizs, vagy kifőtt tészta illik hozzá.
A paprikákat és vöröshagymát apró kockára vágom. A birsalmát felvágom, kiveszem a magházát, felkockázom, és ráfacsarom a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. A chili paprikából (nekem szárított van) eltávolítom a magokat, és apróra vágom.
Az olívaolajon megpárolom a paprikát és a hagymát. Hozzáadom a birsalmát, a chili paprikát, a kakukkfüvet, a borsikafüvet, a balzsamecetet és a cukrot. Az egészet állandó keverés mellett erős lángon addig forralom, amíg meg nem puhul minden.
Ha kész sózom, és üvegekbe töltöm. Lezárom, és pár percre fejre állítom. Dunsztolás nélkül hagyom kihűlni, majd mehet a befőttek mellé.
Ebből a mennyiségből 2 db 3 dl-es üveg telt meg, ami pont elegendő a fenti étel elkészítéséhez. A mennyiség természetesen növelhető.