Csirkemájas töltött párnák recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 2,7 dl tej
- 1 tk cukor
- 0,5 dl étolaj
- 2 ek burgonyapehely (elhagyható)
Töltelékhez:
- 50 dkg csirkemáj
- 3 ek étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk morzsolt majoránna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk házi darált paprika
- 1 kk só
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Párnák tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve - 1 tk szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a burgonyapelyhet, a sót. Alaposan kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A csirkemájat alaposan, több léből átmossuk, az eres részt kivágjuk és kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a májat és fehéredésig pirítjuk. Meghintjük a borssal, a majoránnával, belezúzzuk a fokhagymát és hozzáadjuk a darált paprikát. Addig pirítjuk, míg a legnagyobb darab csirkemáj közepe is kifehéredik.
A petrezselyemlevelet megmossuk, apróra vágjuk. A megpirult májat megsózzuk, összeforgatjuk a levéllel.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb 4 mm vastagra nyújtjuk. Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval (én most egy hullámos szélű pudingos poharat használtam) tésztákat szaggatunk.
Minden másodikra halmozunk a csirkemájból úgy, hogy a korongok szélén hagyjuk kevéske helyet, amit kicsi vízzel lekenünk. Ráhelyezzük a fedő tészta lapokat. Egy villa segítségével összenyomjuk a széleket (ne sajnáljuk, jó erősen tegyük, úgy is megemelkednek sütés közben).
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy egész felvert tojással. Meghintjük szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
A párnák készítésének lépéseiről fotók megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

