Csirkemájas töltött párnák recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 2,7 dl tej
- 1 tk cukor
- 0,5 dl étolaj
- 2 ek burgonyapehely (elhagyható)
Töltelékhez:
- 50 dkg csirkemáj
- 3 ek étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk morzsolt majoránna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk házi darált paprika
- 1 kk só
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Párnák tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve - 1 tk szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a burgonyapelyhet, a sót. Alaposan kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A csirkemájat alaposan, több léből átmossuk, az eres részt kivágjuk és kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a májat és fehéredésig pirítjuk. Meghintjük a borssal, a majoránnával, belezúzzuk a fokhagymát és hozzáadjuk a darált paprikát. Addig pirítjuk, míg a legnagyobb darab csirkemáj közepe is kifehéredik.
A petrezselyemlevelet megmossuk, apróra vágjuk. A megpirult májat megsózzuk, összeforgatjuk a levéllel.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb 4 mm vastagra nyújtjuk. Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval (én most egy hullámos szélű pudingos poharat használtam) tésztákat szaggatunk.
Minden másodikra halmozunk a csirkemájból úgy, hogy a korongok szélén hagyjuk kevéske helyet, amit kicsi vízzel lekenünk. Ráhelyezzük a fedő tészta lapokat. Egy villa segítségével összenyomjuk a széleket (ne sajnáljuk, jó erősen tegyük, úgy is megemelkednek sütés közben).
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy egész felvert tojással. Meghintjük szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
A párnák készítésének lépéseiről fotók megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

