Csirkemájas tekercs majonézes salátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg vaj
- 30 dkg rétesliszt
- 1 dl víz
- 1 ek. ecet
- csipet só
Továbbá:
- 0,5 kg csirkemáj
- olaj
- 10 dkg fekete erdő sonka szelet
- 5 cikk puha sajt
- paprikakrém
- őrölt bors
- 1 fej vörös hagyma
A tészta lekenéséhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A salátához:
- 1 doboz zöldségmix
- 1/2 tubus majonéz
- 3 dl tejföl
- őrölt bors
- 1 tk mustár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk az étel készítése előtti napon, folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük pihenni.
A finomra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a kisebb darabokra vágott csirkemájat, ízesítjük borssal, a sütés végén paprikarémet is hozzá adjuk, majd készre sütjük.
A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, a Fekete-erdő sonka szeletekkel kirakjuk, a sajttal megkenjük, a csirkemájat szorosan egymás mellé rátesszük és feltekerjük a tésztát.
Lekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.
A salátához a tejfölt, a majonézt a borssal, és a mustárral simára kevertem, majd hozzáadtam a vegyes zöldséget.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »