Csirkemájas padlizsántekercs polentával recept

Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 csomag bacon
- 4-5 csirkemáj
- 1 tejföl (nagy)
- 1 csapott ek liszt
- 10 dkg sajt
- olaj
- só
- őrölt bors
- majoránna
Polenta:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl víz
- 15 dkg kukoricaliszt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A padlizsánt vékonyra szeleteljük, minden csirkemájat félbevágunk.
Egy teflon serpenyőbe 1 ek olajat öntünk, majd a felszeletelt padlizsán mindkét oldalát pirosra sütjük pár perc alatt.
Ezután tálcára szedjük, kihűtjük, majd sózzuk és megszórjuk őrölt borssal. (A sózással óvatosan bánjunk!)
A félbevágott csirkemájakat enyhén besózzuk, megszórjuk ízlés szerint őrölt borssal és majoránnával.
Egy szelet bacont lefektetünk, ráhelyezünk egy szelet elősütött padlizsánt, végül pedig ráteszünk egy fél befűszerezett csirkemájat. Feltekerjük, majd egy kiolajozott tepsibe egymás mellé helyezzük a tekercseket.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd egyenletesen a tepsiben lévő tekercsek tetejére öntjük. Ezután alufóliával lefedjük, majd a sütőbe tesszük.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180 fok) kb. 25 percig lefedve pároljuk, majd a fóliát levesszük, reszelt sajttal megszórjuk, visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
Polenta készítése:
A tejet és a vizet egy edénybe öntjük, majd elkezdjük melegíteni. Amikor már jól felmelegedett, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricalisztet. Kevergetve addig főzzük, míg teljesen besűrűsödik. Ekkor hozzákeverjük a vajat, majd a reszelt sajtot is. Pár percig még kevergetve főzzük.
Egy tálcát vékonyan lekenünk olajjal, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Ezután teljesen kihűtjük.
A teljesen kihűlt polentából kiszúróval korongokat szaggatunk. Egy teflon serpenyőben egy-két kanál olajat hevítünk, majd a kiszaggatott korongok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a csirkemájas padlizsántekercseket a pirosra sült polentával kínáljuk.
A csirkemájas padlizsántekercs polentával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »