Csirkemájas padlizsántekercs polentával recept

Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 csomag bacon
- 4-5 csirkemáj
- 1 tejföl (nagy)
- 1 csapott ek liszt
- 10 dkg sajt
- olaj
- só
- őrölt bors
- majoránna
Polenta:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl víz
- 15 dkg kukoricaliszt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A padlizsánt vékonyra szeleteljük, minden csirkemájat félbevágunk.
Egy teflon serpenyőbe 1 ek olajat öntünk, majd a felszeletelt padlizsán mindkét oldalát pirosra sütjük pár perc alatt.
Ezután tálcára szedjük, kihűtjük, majd sózzuk és megszórjuk őrölt borssal. (A sózással óvatosan bánjunk!)
A félbevágott csirkemájakat enyhén besózzuk, megszórjuk ízlés szerint őrölt borssal és majoránnával.
Egy szelet bacont lefektetünk, ráhelyezünk egy szelet elősütött padlizsánt, végül pedig ráteszünk egy fél befűszerezett csirkemájat. Feltekerjük, majd egy kiolajozott tepsibe egymás mellé helyezzük a tekercseket.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd egyenletesen a tepsiben lévő tekercsek tetejére öntjük. Ezután alufóliával lefedjük, majd a sütőbe tesszük.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180 fok) kb. 25 percig lefedve pároljuk, majd a fóliát levesszük, reszelt sajttal megszórjuk, visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
Polenta készítése:
A tejet és a vizet egy edénybe öntjük, majd elkezdjük melegíteni. Amikor már jól felmelegedett, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricalisztet. Kevergetve addig főzzük, míg teljesen besűrűsödik. Ekkor hozzákeverjük a vajat, majd a reszelt sajtot is. Pár percig még kevergetve főzzük.
Egy tálcát vékonyan lekenünk olajjal, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Ezután teljesen kihűtjük.
A teljesen kihűlt polentából kiszúróval korongokat szaggatunk. Egy teflon serpenyőben egy-két kanál olajat hevítünk, majd a kiszaggatott korongok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a csirkemájas padlizsántekercseket a pirosra sült polentával kínáljuk.
A csirkemájas padlizsántekercs polentával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »