Csirkemájas padlizsántekercs polentával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 1 csomag bacon
  • 4-5 csirkemáj
  • 1 tejföl (nagy)
  • 1 csapott ek liszt
  • 10 dkg sajt
  • olaj
  • őrölt bors
  • majoránna

Polenta:

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors

Elkészítése:

A padlizsánt vékonyra szeleteljük, minden csirkemájat félbevágunk.

Egy teflon serpenyőbe 1 ek olajat öntünk, majd a felszeletelt padlizsán mindkét oldalát pirosra sütjük pár perc alatt.
Ezután tálcára szedjük, kihűtjük, majd sózzuk és megszórjuk őrölt borssal. (A sózással óvatosan bánjunk!)

A félbevágott csirkemájakat enyhén besózzuk, megszórjuk ízlés szerint őrölt borssal és majoránnával.

Egy szelet bacont lefektetünk, ráhelyezünk egy szelet elősütött padlizsánt, végül pedig ráteszünk egy fél befűszerezett csirkemájat. Feltekerjük, majd egy kiolajozott tepsibe egymás mellé helyezzük a tekercseket.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd egyenletesen a tepsiben lévő tekercsek tetejére öntjük. Ezután alufóliával lefedjük, majd a sütőbe tesszük.

Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180 fok) kb. 25 percig lefedve pároljuk, majd a fóliát levesszük, reszelt sajttal megszórjuk, visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

Polenta készítése:

A tejet és a vizet egy edénybe öntjük, majd elkezdjük melegíteni. Amikor már jól felmelegedett, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricalisztet. Kevergetve addig főzzük, míg teljesen besűrűsödik. Ekkor hozzákeverjük a vajat, majd a reszelt sajtot is. Pár percig még kevergetve főzzük.

Egy tálcát vékonyan lekenünk olajjal, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Ezután teljesen kihűtjük.

A teljesen kihűlt polentából kiszúróval korongokat szaggatunk. Egy teflon serpenyőben egy-két kanál olajat hevítünk, majd a kiszaggatott korongok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Tálaláskor a csirkemájas padlizsántekercseket a pirosra sült polentával kínáljuk.