Csirkemáj rukkolás burgonyapürével és karamellizált hagymával recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- 6 ek olívaolaj
- tengeri só
- színes bors
- 1 kg burgonya
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 1 marék rukkola (borsmustár)
- szerecsendió
- 1 sonkahagyma
- 1 lila hagyma
- 1 tk méz
- 1 kk balzsamecet
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kockákra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Pépesre törjük, megsózzuk, hozzáadjuk a vajat, a forró tejet és jól kikeverjük. Adunk hozzá egy csipet őrölt szerecsendiót és belekeverjük az összetépkedett friss rukkolát.
A hagymákat megpucoljuk és vékonyra felkarikázzuk. Egy serpenyőben 3 ek olívaolajat hevítünk és megpirítjuk rajta a hagymakarikákat. Hozzákeverjük a mézet és kissé megkaramellizáljuk. Ha kész, keverünk hozzá egy kevés balzsamecetet.
A megtisztított, lecsepegtetett csirkemájakat a maradék (3 ek) olívaolajon szintén megpirítjuk.
Tálaláskor tányérra helyezzük a sült májat, megszórjuk nagy szemű tengeri sóval és színes borsot őrlünk rá. Egy csészét kibélelünk folpackkal és beletesszük a burgonyapürét, lenyomkodjuk, majd a tányérra borítjuk a tál mellé és lehúzzuk róla a folpackot, a tetejére pedig ráhalmozzuk a karamellizált hagymát. Rukkola levelekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »