Csirkemáj rukkolás burgonyapürével és karamellizált hagymával recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- 6 ek olívaolaj
- tengeri só
- színes bors
- 1 kg burgonya
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 1 marék rukkola (borsmustár)
- szerecsendió
- 1 sonkahagyma
- 1 lila hagyma
- 1 tk méz
- 1 kk balzsamecet
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kockákra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Pépesre törjük, megsózzuk, hozzáadjuk a vajat, a forró tejet és jól kikeverjük. Adunk hozzá egy csipet őrölt szerecsendiót és belekeverjük az összetépkedett friss rukkolát.
A hagymákat megpucoljuk és vékonyra felkarikázzuk. Egy serpenyőben 3 ek olívaolajat hevítünk és megpirítjuk rajta a hagymakarikákat. Hozzákeverjük a mézet és kissé megkaramellizáljuk. Ha kész, keverünk hozzá egy kevés balzsamecetet.
A megtisztított, lecsepegtetett csirkemájakat a maradék (3 ek) olívaolajon szintén megpirítjuk.
Tálaláskor tányérra helyezzük a sült májat, megszórjuk nagy szemű tengeri sóval és színes borsot őrlünk rá. Egy csészét kibélelünk folpackkal és beletesszük a burgonyapürét, lenyomkodjuk, majd a tányérra borítjuk a tál mellé és lehúzzuk róla a folpackot, a tetejére pedig ráhalmozzuk a karamellizált hagymát. Rukkola levelekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »