Csirkemáj rukkolás burgonyapürével és karamellizált hagymával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 6 ek olívaolaj
  • tengeri só
  • színes bors
  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 marék rukkola (borsmustár)
  • szerecsendió
  • 1 sonkahagyma
  • 1 lila hagyma
  • 1 tk méz
  • 1 kk balzsamecet

Elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kockákra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Pépesre törjük, megsózzuk, hozzáadjuk a vajat, a forró tejet és jól kikeverjük. Adunk hozzá egy csipet őrölt szerecsendiót és belekeverjük az összetépkedett friss rukkolát.

A hagymákat megpucoljuk és vékonyra felkarikázzuk. Egy serpenyőben 3 ek olívaolajat hevítünk és megpirítjuk rajta a hagymakarikákat. Hozzákeverjük a mézet és kissé megkaramellizáljuk. Ha kész, keverünk hozzá egy kevés balzsamecetet.

A megtisztított, lecsepegtetett csirkemájakat a maradék (3 ek) olívaolajon szintén megpirítjuk.

Tálaláskor tányérra helyezzük a sült májat, megszórjuk nagy szemű tengeri sóval és színes borsot őrlünk rá. Egy csészét kibélelünk folpackkal és beletesszük a burgonyapürét, lenyomkodjuk, majd a tányérra borítjuk a tál mellé és lehúzzuk róla a folpackot, a tetejére pedig ráhalmozzuk a karamellizált hagymát. Rukkola levelekkel díszítjük.