Csirkemáj rizottó recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs (3dl)
- 1/2 kg csirkemáj
- 15-20 dg gomba
- 20 dkg zöldborsó
- 1 szál sárgarépa felaprítva
- olaj
- vaj
- vöröshagyma
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- reszelt sajt
Elkészítése:
A megmosott rizst kevés olajon megpirítottam, egy kis borsot, levesízesítőt szórtam rá, majd 2 bögre forró vízzel felengedtem, kevergettem.
Fedőt tettem rá, majd előmelegített forró sütőben hagytam, míg a rizs teljesen megduzzadt.(a sütőt kikapcsoltam.) Vajon a borsót, felaprított gombát, sárgarépát, petrezselyemzöldet megpároltam.
Kevés olajon, az apróra vágott v.hagymát megdinszteltem, a feldarabolt májat rátettem, borsoztam, puhára sütöttem, a végén megsóztam. Mindezeket összekevertem.
Tányérra szedtem,reszelt sajttal megszórtam és mikróban a sajtot ráolvasztottam
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.