Csirkemáj rizottó recept
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs(3dl)
- 1/2 kg csirkemáj
- 20 dg gomba
- 20 dkg zöldborsó
- 1 szál sárgarépa felaprítva
- olaj, vaj
- 1 db vöröshagyma
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- reszelt sajt
Elkészítése:
A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, majd letakarva, puhára főzzük (én ilyenkor a tűzhelyen a legalacsonyabb fokozatra állítom).
Vajon a borsót, a felaprított gombát, a sárgarépát, petrezselyemzöldet megpároljuk.
Kevés olajon, az apróra vágott vöröshagymát megdinszteltjük, a feldarabolt májat rátesszük, ízesítjük sóval, borssal.
Ha minden lekészült, mindezeket összekeverjük, tálaláskor, reszelt sajttal megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


