Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemáj rizottó recept

Csirkemáj rizottó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 bögre rizs(3dl)
    • 1/2 kg csirkemáj
    • 20 dg gomba
    • 20 dkg zöldborsó
    • 1 szál sárgarépa felaprítva
    • olaj, vaj
    • 1 db vöröshagyma
    • petrezselyemzöld
    • őrölt bors
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, majd letakarva, puhára főzzük (én ilyenkor a tűzhelyen a legalacsonyabb fokozatra állítom).

    Vajon a borsót, a felaprított gombát, a sárgarépát, petrezselyemzöldet megpároljuk.
    Kevés olajon, az apróra vágott vöröshagymát megdinszteltjük, a feldarabolt májat rátesszük, ízesítjük sóval, borssal.

    Ha minden lekészült, mindezeket összekeverjük, tálaláskor, reszelt sajttal megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá