Csirkemáj rizottó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csirkemáj rizottó

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs(3dl)
  • 1/2 kg csirkemáj
  • 20 dg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 szál sárgarépa felaprítva
  • olaj, vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, majd letakarva, puhára főzzük (én ilyenkor a tűzhelyen a legalacsonyabb fokozatra állítom).

Vajon a borsót, a felaprított gombát, a sárgarépát, petrezselyemzöldet megpároljuk.
Kevés olajon, az apróra vágott vöröshagymát megdinszteltjük, a feldarabolt májat rátesszük, ízesítjük sóval, borssal.

Ha minden lekészült, mindezeket összekeverjük, tálaláskor, reszelt sajttal megszórhatjuk.