Csirkemáj fűszeres zöldségekkel recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- kakukkfű
- rozmaring
- grill fűszerkeverék
- borsikafű
- 15 dkg füstölt toka szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 4-5 közepes sárgarépa
- 2 fehér répa / el is hagyható/
- 1 közepes karalábé
- 25 dkg csiperkegomba
- 0,5 dl olaj
- 25 dkg kelbimbó
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk, a szalonnát csíkokra vágjuk, felszeljük a fokhagymákat.
Egy tálba teszünk 1 ek olajat és elrendezzük rajta a májakat. Rászórjuk a szalonna és a fokhagyma felét és előmelegített sütőbe tesszük. 180 fokon sütjük kb 40 percig. Nem szükséges letakarni.
Közben megtisztítjuk a zöldségeket és hasábra vágjuk, a gombát és a vöröshagymát negyedeljük, a kelbimbót kettévágjuk. Tepsibe tesszük, megöntözzük a maradék olajjal, megszórjuk a fűszerekkel és jól összekeverjük. Beledobáljuk a szalonna és a fokhagyma másik felét. Letakarva, 180 fokon sütjük 25 percig, majd levesszük a fedőt és kicsit megpirítjuk.
Tipp:
Valami finomat akartam főzni, ami megfelel a paleo étrendnek is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.