Csirkemáj fűszeres zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemáj
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • grill fűszerkeverék
  • borsikafű
  • 15 dkg füstölt toka szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 4-5 közepes sárgarépa
  • 2 fehér répa / el is hagyható/
  • 1 közepes karalábé
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 0,5 dl olaj
  • 25 dkg kelbimbó

Elkészítése:

A májat megtisztítjuk, a szalonnát csíkokra vágjuk, felszeljük a fokhagymákat.

Egy tálba teszünk 1 ek olajat és elrendezzük rajta a májakat. Rászórjuk a szalonna és a fokhagyma felét és előmelegített sütőbe tesszük. 180 fokon sütjük kb 40 percig. Nem szükséges letakarni.

Közben megtisztítjuk a zöldségeket és hasábra vágjuk, a gombát és a vöröshagymát negyedeljük, a kelbimbót kettévágjuk. Tepsibe tesszük, megöntözzük a maradék olajjal, megszórjuk a fűszerekkel és jól összekeverjük. Beledobáljuk a szalonna és a fokhagyma másik felét. Letakarva, 180 fokon sütjük 25 percig, majd levesszük a fedőt és kicsit megpirítjuk.

Tipp:

Valami finomat akartam főzni, ami megfelel a paleo étrendnek is.