Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemáj baconbe tekerve recept

Csirkemáj baconbe tekerve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg szép nagy csirkemáj szív nélkül
    • só, frissen őrölt bors
    • csipet majoránna
    • 15 dkg baconszalonna
    • 3 evőkanál olívaolaj
    • egy sütőlap + alufólia
    • 1 csokor petrezselyem ( elhagyható)

    Elkészítése:

    Az alufóliával kibélelünk egy sütőlapot, vagy tepsit.A szeletelt szalonnákat szétválasztjuk,és előkészítjük.

    A csirkemájat megmossuk és lecsöpögtetjük róla a folyadékot egy szitán. A fűszerekkel jól bedörzsöljük és két szalonnával betekerünk egy-egy májat szorosan.

    Ha szükséges lenne, fogpiszkálóval tűzzük össze. Az olajozott fóliára fektetjük sorba őket, majd 200 fokos sütőbe tesszük és alsó-felső lángon szép pirosra sütjük.

    Petrezselyemmel megszórva tálaljuk bármilyen körettel, vagy akár salátával, esetleg pirítósra téve.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá