Csirkemáj baconbe tekerve recept

Hozzávalók:
- 50 dkg szép nagy csirkemáj szív nélkül
- só, frissen őrölt bors
- csipet majoránna
- 15 dkg baconszalonna
- 3 evőkanál olívaolaj
- egy sütőlap + alufólia
- 1 csokor petrezselyem ( elhagyható)
Elkészítése:
Az alufóliával kibélelünk egy sütőlapot, vagy tepsit.A szeletelt szalonnákat szétválasztjuk,és előkészítjük.
A csirkemájat megmossuk és lecsöpögtetjük róla a folyadékot egy szitán. A fűszerekkel jól bedörzsöljük és két szalonnával betekerünk egy-egy májat szorosan.
Ha szükséges lenne, fogpiszkálóval tűzzük össze. Az olajozott fóliára fektetjük sorba őket, majd 200 fokos sütőbe tesszük és alsó-felső lángon szép pirosra sütjük.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk bármilyen körettel, vagy akár salátával, esetleg pirítósra téve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »