Csirkemáj baconbe tekerve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg szép nagy csirkemáj szív nélkül
  • só, frissen őrölt bors
  • csipet majoránna
  • 15 dkg baconszalonna
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • egy sütőlap + alufólia
  • 1 csokor petrezselyem ( elhagyható)

Elkészítése:

Az alufóliával kibélelünk egy sütőlapot, vagy tepsit.A szeletelt szalonnákat szétválasztjuk,és előkészítjük.

A csirkemájat megmossuk és lecsöpögtetjük róla a folyadékot egy szitán. A fűszerekkel jól bedörzsöljük és két szalonnával betekerünk egy-egy májat szorosan.

Ha szükséges lenne, fogpiszkálóval tűzzük össze. Az olajozott fóliára fektetjük sorba őket, majd 200 fokos sütőbe tesszük és alsó-felső lángon szép pirosra sütjük.

Petrezselyemmel megszórva tálaljuk bármilyen körettel, vagy akár salátával, esetleg pirítósra téve.