Csirkefasírt pogácsák sajttal, sonkával töltve recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell darálva
- 2 db zsemle vízben áztatva,majd kifacsarva
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt bors
- 1 kisebb vöröshagyma reszelve
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 mk piros porpaprika
A töltelékhez:
- 6 szelet gépsonka
- 6 cikk sajt
A húspogácsák beforgatásához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje felverve
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Tenyerünkbe terítünk a húsmasszából, ráteszünk fél szelet gépsonkát, rá a cikk sajtot. A gépsonkával a sajtot betakarjuk, majd húsmasszát pogácsává gömbölyítjük. Tojásfehérjébe forgatjuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk. Mind a 12 db fasírtpogácsánál így járunk el. 200 fokon sütjük, szép pirosra.
A körethez a meghámozott burgonyát sós vízben, a brokkolit külön edényben, azt is sós vízben megfőzzük.
Mindkettőt leszűrjük, amikor megfő.
Összekeverjük a krumplit és a brokkolit, összetörjük, egy kis vajjal, tejjel jól kikeverjük, hogy jó pürés legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »