Csirkefasírt pogácsák sajttal, sonkával töltve

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemell darálva
  • 2 db zsemle vízben áztatva,majd kifacsarva
  • 2 db tojás
  • őrölt bors
  • 1 kisebb vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 mk piros porpaprika

A töltelékhez:

  • 6 szelet gépsonka
  • 6 cikk sajt

A húspogácsák beforgatásához:

  • 1 db tojásfehérje felverve

Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk.

Tenyerünkbe terítünk a húsmasszából, ráteszünk fél szelet gépsonkát, rá a cikk sajtot. A gépsonkával a sajtot betakarjuk, majd húsmasszát pogácsává gömbölyítjük. Tojásfehérjébe forgatjuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk. Mind a 12 db fasírtpogácsánál így járunk el. 200 fokon sütjük, szép pirosra.

A körethez a meghámozott burgonyát sós vízben, a brokkolit külön edényben, azt is sós vízben megfőzzük.
Mindkettőt leszűrjük, amikor megfő.
Összekeverjük a krumplit és a brokkolit, összetörjük, egy kis vajjal, tejjel jól kikeverjük, hogy jó pürés legyen.