Csirkefalatok savanyú mártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek finomliszt
- 4 ek étolaj
- 3 dl tejföl
- fél citrom leve
- 2 ek almaecet (6 %-os)
- 2 kk őrölt babérlevél
- 2 ek fekete trombitagomba por
- 2 ek cukor
- 1 ek mustár
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, és diónyi darabokra vágjuk.
Serpenyőben 2 ek olajat forrósítunk, rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt babérral és a gombaporral. Elkeverjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.
Egy másik edényben megpirítjuk a cukrot, ha barna, meglocsoljuk a maradék olajjal, rádobjuk a hagymákat és megdinszteljük. Meghintjük liszttel, picit pirítjuk, és felöntjük vízzel. Ha a húson maradt lé, azt is hozzáöntjük.
Botmixer segítségével simára keverjük. Megsózzuk, ízesítjük citromlével, ecettel és mustárral.
Jól kiforraljuk, ha nagyon besűrűsödne, vízzel hígítjuk. Hozzáadjuk a húst, végül belekeverjük a tejfölt, és még egyszer felforraljuk.
Zsemlegombóc, krumplikrokett, vagy kifőtt tészta illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »