Csirkedarabok gombás-lecsós szószban recept

Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 2 vöröshagyma
- 4 ek paradicsompüré (elhagyható)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 50 dkg gomba
- 1 dl fehér száraz bor
- 4 paprika
- 4 paradicsom
- 1 ek bazsalikom
- 1 ek majoránna
- 1 ek keményítő
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A csirkecombok bőrét lenyúzom, majd kicsontozom, és tojásnyi darabokra vágom.
A kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem a zsíron, majd rádobom a felszeletelt gombát, és addig pirítom, míg elfő a saját leve. Hozzáadom a paradicsompürét, és kicsit megpirítom. Fűszerezem borssal, bazsalikommal, majoránnával, majd felöntöm borral.
Beleteszem a feldarabolt csirkehúst, sózom, és fedő alatt puhára főzöm. Néha megkeverem.
A paradicsomról lehúzom a bőrét, és a paprikával együtt felaprítom, majd a húshoz adom, és 10 percig főzöm.
A zúzott fokhagymára és keményítőre szedek a forró léből, simára keverem, majd visszaöntöm a húsra, elkeverem, megforralom, és tálalom.
Galuska, vagy kifőtt tészta illik hozzá.
A csirkedarabok gombás-lecsós szószban kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »