Csirkedarabok gombás-lecsós szószban recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 2 vöröshagyma
- 4 ek paradicsompüré (elhagyható)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 50 dkg gomba
- 1 dl fehér száraz bor
- 4 paprika
- 4 paradicsom
- 1 ek bazsalikom
- 1 ek majoránna
- 1 ek keményítő
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A csirkecombok bőrét lenyúzom, majd kicsontozom, és tojásnyi darabokra vágom.
A kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem a zsíron, majd rádobom a felszeletelt gombát, és addig pirítom, míg elfő a saját leve. Hozzáadom a paradicsompürét, és kicsit megpirítom. Fűszerezem borssal, bazsalikommal, majoránnával, majd felöntöm borral.
Beleteszem a feldarabolt csirkehúst, sózom, és fedő alatt puhára főzöm. Néha megkeverem.
A paradicsomról lehúzom a bőrét, és a paprikával együtt felaprítom, majd a húshoz adom, és 10 percig főzöm.
A zúzott fokhagymára és keményítőre szedek a forró léből, simára keverem, majd visszaöntöm a húsra, elkeverem, megforralom, és tálalom.
Galuska, vagy kifőtt tészta illik hozzá.
A csirkedarabok gombás-lecsós szószban kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 86 kcal
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.