Csirkecurry csicseriborsóval recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 3 ek kókuszzsír
- 25 dkg csicseriborsó konzerv
- 2.5 dl csirke alaplé
- 3 db hámozott konzervparadicsom
- 1 nagy db vöröshagyma
- 2 ek római kömény
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 3 cm gyömbér reszelve
- 1 teáskanál currypor
- 1 kk őrölt mustármag és koriandermag
- 1 db chili (kisebb)aprítva
- 1 gerezd fokhagyma zúzott
- 0.5 csokor koriander, aprítva
- 1 dl kókusztej
- 1 ek garam masala
- só (ízlés szerint)
Elkészítése:
A csirkemellet feldaraboljuk, a konzerv csicseriborsóról leöntjük a levét.
A csirkemellet 1 kanál kókuszzsíron megpirítjuk, amíg szép aranybarna nem lesz, majd félretesszük.
A maradék zsírt felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, beletesszük a fűszereket (koriandermag, római kömény, mustármag, garam masala), majd kis lángon pár percig pirítjuk őket. Hozzáadjuk a kockázott hagymát, majd aranybarnára pirítjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a curryport, a gyömbért, a felkockázott paradicsomot, a babérlevelet és a kimagozott, apróra vágott chillit, majd kis lángon sűrűre főzzük.
10 perc után lassan felengedjük az alaplével, hozzáadjuk a kókusztejet, jól összekeverjük, majd kis lángon 12 percig főzzük. Hozzáadjuk a csirkét és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Végül elkeverjük benne a csicseriborsót, megszórjuk koriander zölddel és a legvégén sózzuk, ha szükséges.
Rizzsel, vagy naan kenyérrel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »