Csirkecurry csicseriborsóval recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 3 ek kókuszzsír
- 25 dkg csicseriborsó konzerv
- 2.5 dl csirke alaplé
- 3 db hámozott konzervparadicsom
- 1 nagy db vöröshagyma
- 2 ek római kömény
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 3 cm gyömbér reszelve
- 1 teáskanál currypor
- 1 kk őrölt mustármag és koriandermag
- 1 db chili (kisebb)aprítva
- 1 gerezd fokhagyma zúzott
- 0.5 csokor koriander, aprítva
- 1 dl kókusztej
- 1 ek garam masala
- só (ízlés szerint)
Elkészítése:
A csirkemellet feldaraboljuk, a konzerv csicseriborsóról leöntjük a levét.
A csirkemellet 1 kanál kókuszzsíron megpirítjuk, amíg szép aranybarna nem lesz, majd félretesszük.
A maradék zsírt felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, beletesszük a fűszereket (koriandermag, római kömény, mustármag, garam masala), majd kis lángon pár percig pirítjuk őket. Hozzáadjuk a kockázott hagymát, majd aranybarnára pirítjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a curryport, a gyömbért, a felkockázott paradicsomot, a babérlevelet és a kimagozott, apróra vágott chillit, majd kis lángon sűrűre főzzük.
10 perc után lassan felengedjük az alaplével, hozzáadjuk a kókusztejet, jól összekeverjük, majd kis lángon 12 percig főzzük. Hozzáadjuk a csirkét és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Végül elkeverjük benne a csicseriborsót, megszórjuk koriander zölddel és a legvégén sózzuk, ha szükséges.
Rizzsel, vagy naan kenyérrel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »