Csirkecurry csicseriborsóval recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 3 ek kókuszzsír
- 25 dkg csicseriborsó konzerv
- 2.5 dl csirke alaplé
- 3 db hámozott konzervparadicsom
- 1 nagy db vöröshagyma
- 2 ek római kömény
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 3 cm gyömbér reszelve
- 1 teáskanál currypor
- 1 kk őrölt mustármag és koriandermag
- 1 db chili (kisebb)aprítva
- 1 gerezd fokhagyma zúzott
- 0.5 csokor koriander, aprítva
- 1 dl kókusztej
- 1 ek garam masala
- só (ízlés szerint)
Elkészítése:
A csirkemellet feldaraboljuk, a konzerv csicseriborsóról leöntjük a levét.
A csirkemellet 1 kanál kókuszzsíron megpirítjuk, amíg szép aranybarna nem lesz, majd félretesszük.
A maradék zsírt felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, beletesszük a fűszereket (koriandermag, római kömény, mustármag, garam masala), majd kis lángon pár percig pirítjuk őket. Hozzáadjuk a kockázott hagymát, majd aranybarnára pirítjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a curryport, a gyömbért, a felkockázott paradicsomot, a babérlevelet és a kimagozott, apróra vágott chillit, majd kis lángon sűrűre főzzük.
10 perc után lassan felengedjük az alaplével, hozzáadjuk a kókusztejet, jól összekeverjük, majd kis lángon 12 percig főzzük. Hozzáadjuk a csirkét és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Végül elkeverjük benne a csicseriborsót, megszórjuk koriander zölddel és a legvégén sózzuk, ha szükséges.
Rizzsel, vagy naan kenyérrel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

